Волонтери - шкуродери або як наживаються в соцмережах на тваринах

Народна Рада / Події

Волонтери - шкуродери або як наживаються в соцмережах на тваринах

На Київщині подружжя замучило до смерті понад півсотні тварин.Котів та собак вони викрадали або під виглядом тимчасового притулку брали на догляд і перепродавали.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Приголомшливі кадри: перші хвилини, як волонтери змогли прорватися в душогубку. Десятки заморених голодом цуценят, котенят та дорослих тварин. Кого ще вдається врятувати, волонтери везуть до ветеринарів.

Жорстокість дорослих першими зняли діти. Господарі, які орендували цей будинок у селі, за платню попросили їх прибрати в хаті, а самі поїхали у справах. Сніжана каже, що не через цікавість пішли до інших приміщень, а через страшний сморід.

"У плиті було сім штук. Всередині, ось тут", – показує піч дівчинка, там досі лежить одне маленьке тільце. 

Відзняте жахіття діти показали дорослим, а ті викликали захисників тварин і поліцію. За збігом обставин, зоозахисниця Світлана, яка поспішила на виклик, саме тут знайшла і своє цуценя, яке в неї викрали два тижні тому.

"Вони доводили до такого жалюгідного стану тварин, виставляли потім фото і просили, як волонтери, гроші на лікування тварин, але ніхто не лікував", – розповіла вона. 

Подружжя під різними іменами, прикидаючись то волонтерами, то захисниками тварин, ввело в оману вже не одного господаря і не в одному селі. Коли винаймали хату в Олени Леонідівни, вони назвалися доглядачами тварин багатих господарів – мовляв, ті їдуть за кордон відпочивати, а вони доглядають. Жінка каже, що її в хату не пускали, а після відзнятого дитиною проривалися туди з боєм.

"Оце в цьому сараї лежали трупи, як оце лежить каміння. Отакі собачата, їх брали вчора на експертизу, тут були ветеринари, і сьогодні вони мені передзвонили і сказали, що цих всіх собачат провалені голови. Їх били чи добивали", – каже вона. 

Загалом нарахували 50 штук. Що далі йшли двором, то більше з’ясовували жахіть. Так звані доглядачі за тваринами, коли зрозуміли, що їх розкрили, намагалися швиденько сховати докази свого хазяйнування – на задньому подвір’ї вони влаштували справжню братську могилу і спалювали змучених котів та собак. 

Поліція поки що не змогла затримати нелюдів – такий закон. Їх лише опитали, а тепер готують подання до суду.

"Це жорстоке поводження з тваринами. Санкція передбачає до восьми років позбавлення волі", – розповіла представник НПУ на Київщині.

Селяни та волонтери встигли врятувати 19 тварин, наразі всі під наглядом ветеринарів. Зоозахисники просять відгукнутися й інших свідків цих господарників, адже за рік подружжя засвітилося щонайменше в трьох селах Київської області. 

16-11-2018 12:11:28
Просмотры: 879/233

Комментарии

Комментарии отсуствуют
Їзда по тротуарі, або куди спішать "Лосі"
Їзда по тротуарі, або куди спішать "Лосі"
Активісти руху "Зупини Лося" провели рейд на столичному масиві Позняки, де автомобілі масово їздять тротуарами. На проспекті Бажана у Києві – тягучка. Однак найбільш хитрі вважають, що стояти в заторах — це для лохів, а їхні справи — найважливіші в світі. Тому вони чхали на інших водіїв, пішоходів і ПДР. Вони готові
Підпал. Чим і кому не вгодила Андріївська церква в Києві
Підпал. Чим і кому не вгодила Андріївська церква в Києві
"У 8:05 за спецлінії" 102 "до столичної поліції звернувся охоронець Андріївської церкви: він повідомив, що двоє невідомих кинули у вхідні двері церкви дві скляні пляшки ... В результаті події постраждалих немає, загоряння не сталося", - сказано в повідомленні. За словами охоронців, вони намагалися затримати зловмисників, прот
Луценка звинуватили у причетності до справи бракованих бронежилетів
Луценка звинуватили у причетності до справи бракованих бронежилетів
26 липня стало відомо про те, що Генпрокурор Юрій Луценко брав безпосередню участь у гучній справі про закупівлю Міністерством оборони бракованих бронежилетів. Про це під час брифінгу заявив Микола Середа, керівник групи прокурорів ГПУ по даній справі. Середа підтвердив, що після того, як балістична експертиза підтвердила повну непридатність б