Підпал. Чим і кому не вгодила Андріївська церква в Києві

Народна Рада / Події

Підпал. Чим і кому не вгодила Андріївська церква в Києві

"У 8:05 за спецлінії" 102 "до столичної поліції звернувся охоронець Андріївської церкви: він повідомив, що двоє невідомих кинули у вхідні двері церкви дві скляні пляшки ... В результаті події постраждалих немає, загоряння не сталося", - сказано в повідомленні.

За словами охоронців, вони намагалися затримати зловмисників, проте ті застосували газові балончики і зникли.

Підпал. Чим і кому не вгодила Андріївська церква в Києві

"В даний час проводиться огляд місця події та прилеглої території. Правоохоронці спілкуються зі свідками і встановлюють відеокамери, які могли зафіксувати правопорушення і зловмисників. Вирішується питання про правову кваліфікацію події", - повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Як повідомлялося, згідно з набрав чинності закону "Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника" Софія Київська ", передбачається, що Андріївська церква, яка є об'єктом культурної спадщини і пам'ятником архітектури і знаходиться державної власності, передається в безоплатне постійне користування Вселенського патріархату для здійснення богослужінь , релігійних обрядів, церемоній та процесій. Проект закону пропонує внести зміни в закон "про свободу совісті та релігійні про ганізаціях ", доповнивши його ст.17-1, згідно з якою передача Андріївської церкви в постійне користування не тягне за собою виключення її з переліку об'єктів нерухомої культурної спадщини Національного заповідника" Софія Київська ".

15-11-2018 11:11:36
Просмотры: 957/257

Комментарии

Комментарии отсуствуют
Луценка звинуватили у причетності до справи бракованих бронежилетів
Луценка звинуватили у причетності до справи бракованих бронежилетів
26 липня стало відомо про те, що Генпрокурор Юрій Луценко брав безпосередню участь у гучній справі про закупівлю Міністерством оборони бракованих бронежилетів. Про це під час брифінгу заявив Микола Середа, керівник групи прокурорів ГПУ по даній справі. Середа підтвердив, що після того, як балістична експертиза підтвердила повну непридатність б