Новоград Online пише. Питання дитячих садків.

Народна Рада / Новоград-Волинський

У мене є знайома дівчина… Постійно мені жаліється на один дитячий садочок Новограда-Волинського в якому вона працює, а точніше, що там відбувається. Так як вона не може з об’єктивних причин розповісти диво-історії, то я вирішив зробити це за неї. Ця розповідь буде несанкціонована. Можливо прочитавши цю статтю знайома перестане зі мною балакати. Краще так, а ніж цей тихо погоджений всемогутньою громадянкою Ільяховою беспредел у законі! 
Да почнеться історія, заснована на реальних подіях.
Почну з того, що щодня дітей в переважній більшості кормлять м’яко кажучи неякісними продуктами. Картопля мала, зеленкувата, червива. Масло взагалі на смак як туалетний папір. В крупах багато зайвого бруду. На м’ясі дуже багато сала і буває таке, що воно не природнього кольору. З овочів завжди багато відходів. Про зберігання і приготування я напевно промовчу, бо боюсь мене вирве на монітор. А все це наслідок того, що всі продукти, які привозять в дитячий садок ніхто не перевіряє. Точніше їх перевіряють люди з відділу, але не всі, а лише ті які їм дали на перевірку (в кращому випадку). Показали сертифікати якості і айда (всі ми знаємо як робляться ті сертифікати). А в сам садочок постачальник привозить тей продукт який йому заманеться. 
Чому ж мовчить: директор, кухарі, вихователі та інші? А все дуже просто, всі вони знають, що постачальник людина Ільяхової і говорити про нього в голос не можна. Ільяхова залякала всіх і вся починаючи з працівників відділу освіти, закінчуючи прибиральницею дитсадку. Оскільки напевно добрий відкат має з тих закупок?! 
Побори в садочках. Всі батьки в незалежності хочуть вони цього чи ні носять додатково гроші, то на продукти (окрім того, що платять офіційно) то на іграшки, то ще на якісь вибрики директора. Або просто на потім, шоб було. Напевно не відкрию Америку розповівши і про ті гроші, які батьки несуть щоб влаштувати своє чадо в дитсадок. Левова сума грошей також йде на вверх гроз начальнику.
Ще одним не дуже приємним дійством є масовий винос продуктів, що залишилися (вгадайте кращий чи гірший продукт виносять?). Я розумію, що є якісь там норми (які затверджені на вищому рівні) і можливо по об’єму продуктів забагато, але ж можна це все врегулювати з постачальником на рівні нач. відділу освіти (зменшити кількість при цьому покращити якість самих продуктів). Таким чином я і всі мешканці міста не кормили б зайві роти (можливо жорстоко, але факт). Але навіщо? Все всіх влаштовує!
Сумно. Якби все було гарно і справедливо побудовано в процесі відбору постачальника продуктів. Якби начальник відділу освіти і директора не бачили перед собою одні гроші перед очима, то напевно і дітки нормальну їжу їли і працівники гарну зарплату мали для того, щоб не виносити харчі. Все як би. 
Звертаюсь до всіх. Розповідайте свої історії про дитсадки, школи! Можливо новий міський голова НАС почує?

https://vk.com/novograd_online?w=wall-29658899_68993

20-12-2015 09:12:38
Просмотры: 1861/469

Комментарии

Комментарии отсуствуют
Цитуємо користувачів ВК (стосовно Новограду)
Цитуємо користувачів ВК (стосовно Новограду)
Нікого не посадили. Слідства ніхто не починав. 5 млн долларів просто пропали. 
Новоград-Волинський
Новоград-Волинський
Перелік інтернет ресурсів містаМіська радаРайонна радаМолодіжна радаЗвягель - газета 
Аварій безмежна кількість, навіть лежачий поліцейський положили
Аварій безмежна кількість, навіть лежачий поліцейський положили
Мабуть саму якісно дорогу у Новограді-Волинському споганили лежачим поліцейський. Приводом стала висока аварійність на даній ділянці дороги. Попри класне рішення, розмітка яка передбачена ПДР. так і не з'явилася. А чи не однією з причин високої аварійності може виступати відсутність розмітки.