Знову окозамилювання. Новий законопроект про матюки

Народна Рада / Цікаві думки

Знову окозамилювання. Новий законопроект про матюки

Відомий телеведучий і політик Сергій Притула оригінально прокоментував закон про "дематюкаціі", який нещодавно запропонувала прийняти нардеп Ольга Богомолець.   Притула звернув увагу парламентаріїв на те, що сьогодні перед ними стоїть завдання розробляти більш серйозні ініціативи.  Боротьбу з лихослів'ям можна відкласти.  Крім того, немає ніякої необхідності приймати цей закон.  Я не зовсім готовий сприймати всерйоз подібні ініціативи.  Я не думаю, що це погано, але це трохи вибивається з актуального сьогодення.  У той момент, коли у нас висять загрози, пов'язані зі скасуванням люстрації, коли суди займаються чортзна-чим, у нас, виявляється, є час займатися матюками в мові.  І якщо я все правильно розумію і підозрюю, то навіть у разі прийняття подібного закону, він відразу ж піде туди, куди його пошлють противники дематюкаціі, - повідомив Притула.  Притула не перше десятиліття працює на телебаченні і не розуміє, в чому новаторство цього закону, якщо в сфері медіа та без того заборонено матюкатися.  Якщо мова йде про телебачення, то у нас вже давно це працює - є стоп-лист слів, які не можна вживати в ефірі.  Якщо раптом з'являється матюк або непристойний жест, мат запіківается, а ротова порожнина заблюрівается (замазується, - "Апостроф"), щоб навіть по губах не було зрозуміло, що людина в цей момент сказав.  Якщо ж людина під час ефіру використовує якийсь непристойний жест по типу зігнутою в лікті руки - це також заблюрівается, - додав він.  Притула також згадав цікавий момент з життя парламентаріїв і порадив ініціатору цього закону почати зі своїх колег.  Якщо не помиляюся, кілька років тому нардеп Барна з найвищою в Україні трибуни, з трибуни українського парламенту, в центрі українського парламентаризму запропонував прийняти законопроект про те, що "Путін - ху * ло".  Нехай депутати спочатку попрацюють над якимись внутрішніми політиками застосування нецензурної лексики в стінах парламенту, яку ми регулярно чуємо, а вже потім почнуть розповідати людям, хто як і де повинен матюкатися, - написав Притула.

04-07-2019 15:07:45
Просмотры: 680/258

Комментарии

Комментарии отсуствуют
Бідність в головах українців
Бідність в головах українців
 Міф перший: «дайте нам». Менталітет лузера. Ніхто нікому нічого в цьому житті не дає. Достойне життя, добробут, високу зарплатню можна досягнути тільки власним талантом, розумом, підприємливістю, важкою працею. І пенсію ніхто не дає. Її заробляють протягом усього життя.  І отримаєте ви її при одній необхідній умові:
У депутатів в Швеції - немає ні помічників, ні безкоштовної кави
У депутатів в Швеції - немає ні помічників, ні безкоштовної кави
 Для Швеції депутати - це звичайні громадяни, які не користуються за рахунок держави і простих робітників, особливими додатковими пільгами.  Швеція, прекрасна держава.  Воно так розумно організовує життя простих робітників і депутатів, щоб ні ті, ні інші не відчули між собою різниці.  Для Швеції депутати - це звичайні громад