Україна займає 88 місце по рівню якості життя

Народна Рада / Новини

Україна займає 88 місце по рівню якості життя

За останні місяці вийшло відразу кілька рейтингів, які поставили Україну на одні з найнижчих місць в світі за різними показниками - купівельної спроможності і якості життя.

Купити можемо менше всіх

Купівельна спроможність українців впала в період з 2014 по 2015 рік і залишається низькою досі. Наприклад, Асоціація постачальників торговельних мереж провела аналіз купівельної спроможності українців з невисокими доходами, щоб з'ясувати, як вона змінилася за рік. Для цього експерти підрахували, скільки продуктів можна було купити на мінімалку рік тому і зараз.

"Ми взяли дані офіційної статистики в 2017 і 2018 роках, - розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. - Нагадаємо, що з січня 2017-го мінімалка становила 3200 грн, а з січня 2018-го - 3723 грн".

Експерт підкреслює, що люди з різними доходами по-різному відчувають інфляцію, оскільки є ті, хто витрачають на продукти 60% сімейного бюджету, а є ті, хто 10%.

Як показали розрахунки асоціації, при покупці 3/4 найменувань соціальних продуктів в цьому році можна придбати їх менше, ніж в минулому. За словами Олексія Дорошенко, за рік купівельна спроможність людей, які отримували доходи до 3723 грн, впала на 17%. І це при тому, що мінімальна зарплата зросла на 16%.

Підтверджують ці дані і світові рейтинги. Згідно з міжнародним сервісу Numbeo, який щорічно оцінює індекс вартості життя в усіх країнах світу, Україна в 2018 році займає одне з останніх місць - 112-е з 117.

У 2014 році наша країна займала 107-е місце з 140 за індексом локальної купівельної спроможності сайту NationMaster. На сьогоднішній день нижчий за український індексу вартості життя опустилися тільки Косово, Єгипет, Індія, Туніс і Пакистан.

Показник розраховується в порівнянні з Нью-Йорком, де індекс вважається рівним 100%. При цьому враховуються такі індикатори, як купівельна спроможність громадян, включаючи покупку продуктів і необхідних речей, проїзд, відвідування ресторанів і відпочинок. Згідно з індексом, в 2018 році тільки 3 країни мають вартість життя вище, ніж в Нью-Йорку. Це Швейцарія, Ісландія і Норвегія.

14-11-2018 13:11:29
Просмотры: 905/227

Комментарии

Комментарии отсуствуют
Кривий Ріг без опалення, чи знайдуть винного
Кривий Ріг без опалення, чи знайдуть винного
Вранці 12 листопада в приміщення газорозподільної компанії "Криворіжгаз" в Кривому Розі увірвалися невідомі з вимогою почати постачання газу на котельні в місті. Вони зірвали пломби на 5 з 6 котелень та почали відбір газу. Раніше, нагадаємо, в Кривому Розі оголосили вимушені канікули в школах через те, що там немає опалення. Невідомі
WhatsApp зникне як месенджер і стане частиною Instagram.
WhatsApp зникне як месенджер і стане частиною Instagram.
Мобільний додаток WhatsApp, що належить корпорації Facebook  буде реорганізовано, він стане частиною Instagram. Як повідомляє видання The New York Times з посиланням на чотирьох співробітників американської корпорації Facebook, керівництво вирішило ліквідувати месенджер WhatsApp. Крім того, кардинальні нововведення чекають Instagr