Кривий Ріг без опалення, чи знайдуть винного

Народна Рада / Новини

Кривий Ріг без опалення, чи знайдуть винного



Вранці 12 листопада в приміщення газорозподільної компанії "Криворіжгаз" в Кривому Розі увірвалися невідомі з вимогою почати постачання газу на котельні в місті. Вони зірвали пломби на 5 з 6 котелень та почали відбір газу. Раніше, нагадаємо, в Кривому Розі оголосили вимушені канікули в школах через те, що там немає опалення.

Невідомі також почали палити шини біля будівлі підприємства та заблокували доступ пожежним машинам до нього, повідомила Українським Новинам прес-секретар "Криворіжгазу" Дарина Орлова.

Орлова підкреслює, що держпідприємство "Криворізька теплоцентраль" не домовилась з НАК "Нафтогаз України" про врегулювання питання стосовно заборгованості та відповідно НАК не дав номінацію на поставки газу теплоцентралі. Відповідно "Криворіжгаз" не отримав газ для поставок на ТЕЦ.

Прес-секретар зазначила, що і технічний директор і головний інженер підприємства проводили переговори з вийшли в будівлю людьми і заявляли, що підприємство готове разом з теплоцентраллю і місцевою владою брати участь в переговорах з "Нафтогазом", щоб врегулювати ситуацію і іншого шляху вирішення проблеми немає. Але, наголосила Орлова, їх позиція не була почута і опоненти на діалог не пішли.

В результаті були зірвані пломби на 5 з 6 котелень в місті і "Криворіжгаз" зафіксував падіння тиску в мережах, що свідчить про початок несанкціонованого відбору газу. При цьому, аварійні бригади "Криворіжгазу" не допускаються на об'єкти.

Орлова підкреслила, що "Криворіжгаз" діє строго у відповідність законодавства та закликала теплоцентраль активізувати діалог з "Нафтогазом" замість того, щоб підштовхувати людей до незаконних дій стосовно співробітників "Криворіжгазу".

Цілі міста по всій країні ризикують залишитися без опалення цієї зими. Причина - мільйонні борги підприємств теплокомуненерго за поставлений газ перед «Нафтогазом». І якщо раніше відключати від тепла українців було заборонено, то тепер в уряді цього дали зелене світло. Які міста в зоні ризику і як «Нафтогаз» стає інструментів в політичних іграх, з'ясовували «Вести».

Раніше  повідомлялося, що Смілянська міськрада прийняла рішення про введення надзвичайного стану в місті через відсутність теплопостачання. Влада покладає провину на компанію "Енергоінвест", у якої борги в розмірі понад 200 мільйонів гривень перед постачальниками газу.

У Кривому Розі Дніпропетровської області на 10 листопада без тепла залишалися 2011 будинків, 78 шкіл, 75 дитсадків, 22 лікарні, 30 об'єктів соцкультпобуту і військова частина 3011. 

12-11-2018 12:11:03
Просмотры: 1024/271

Комментарии

Комментарии отсуствуют
WhatsApp зникне як месенджер і стане частиною Instagram.
WhatsApp зникне як месенджер і стане частиною Instagram.
Мобільний додаток WhatsApp, що належить корпорації Facebook  буде реорганізовано, він стане частиною Instagram. Як повідомляє видання The New York Times з посиланням на чотирьох співробітників американської корпорації Facebook, керівництво вирішило ліквідувати месенджер WhatsApp. Крім того, кардинальні нововведення чекають Instagr