Швейцарський суд “заморозив” виплати для російського “Газпрому”

Народна Рада / Гроші

Швейцарський суд “заморозив” виплати  для російського “Газпрому”

 

Швейцарський суд “заморозив” будь-які виплати власникам газопроводу “Північний потік” та оператору, який будує “Північний потік-2”, для російського“Газпрому”.

Про це повідомляє DW.

Відповідне рішення було прийняте в рамках судового позову українського“Нафтогазу” проти “Газпрому” Росії.

Таким чином усі виплати від цих компаній “Газпрому” направляються на швейцарських приставів.

Раніше, що ще у лютому цього року Стокгольмський арбітражний суд ухвалив рішення на користь України в спорі між “Газпромом” і “Нафтогазом” щодо транзиту газу через українську територію. Відповідно, російська компанія заборгувала українській стороні 2,6 млрд доларів за недостатні обсяги транзиту газу.

Зараз Україна отримала від “Газпрому” $18 млн. Ще $2,1 млрд Україна стягнула від російської компанії у вигляді газу.

Нагадаємо, що контракт на транзит між “Нафтогазом” і “Газпромом” діє до 2019 року.  У 2009 сторони домовились про транзит не менше 110 мільярдів кубометрів газу територією України. Проте російська сторона не дотрималась своїх зобов’язань.

12-11-2018 12:11:03
Просмотры: 810/217

Комментарии

Комментарии отсуствуют
Звідки в Україні фальшиві Доллари і Євро
Звідки в Україні фальшиві Доллари і Євро
Україна стала перевалочним пунктом для постачання фальшивої валюти в країни Європи. Оперативники і банкіри запевняють: липові долари і євро валізами надходять з нашої країни туди, де перевіряти справжність купюр не прийнято. Тут же фальшивки найчастіше використовуються для хабарів. Скандали з нардепом і японцем Відразу три інциденти з фальш
Чим страшні переплати за комуналку перед підвищенням ціни на газ
Чим страшні переплати за комуналку перед підвищенням ціни на газ
В українців не вийде зафіксувати низьку ціну на газ — як тільки газові тарифи підуть вгору, людям тут же пропорційно перерахують платіжки. Не допоможуть навіть проплати наперед, кажуть в газових компаніях. Нагадаємо, раніше НАК Нафтогаз прийняв рішення про зниження травневих цін на газ приблизно на 30 копійок за кубометр, до 8,27 грн. Але