Наїхали на аграріїв.

Народна Рада

Аграрії по селах не так добре живуть. За виключенням депутатських агрохолдингів.

Олігарх від сільського господарства Юрій Косюк має дві яхти на 200 млн дол., не враховані в податковій декларації.

Про це написав народний депутат Сергій Лещенко в блозі на "Українській правді".

Українські аграрії страйкують – спочатку під Радою, тепер перекривають трасі, пише нардеп. Вимагають зберегти пільги. Зокрема – спецрежим виплати податку на додану вартість.

За його словами, аграрне лоббі в парламенті шантажує владу та домагається збереження пільг.

Аграрії не платять ПДВ до бюджету, а накопичують його на спецрахунку "для придбання товарів та послуг на потреби власного виробництва".

У 2014 році приблизна сума пільг за спецрежимом становила 19 млрд грн. При цьому три чверті від пільг за спецрежимом ПДВ дістаються агрохолдингам-птаховиробникам, заявляє Лещенко.

Припинити цю практику вимагає МВФ, який не розуміє, чому має утримувати українських олігархів, коли уряд у Києві не здатен запровадити рівні правила для всіх.

Косюк декілька місяців попрацював першим заступником глави адміністрації президента, але згодом пішов з посади. З'ясувалося, що протягом 2014 року йому повернули ПДВ на 1,6 млрд грн, що вдвічі перевищує відшкодування в останній рік Януковича.

За ці кошти Косюк будує величезний маєток на кордоні заповідної Феофанії.

Він також має дві яхти.

Головна називається "Ace" ("Туз"). Може приймати 12 гостей в шести каютах-апартаментах. Є сауна, басейн, тренажерний зал, кінотеатр.

Ця 87-метрова красуня ніколи не подорожує на самоті. Її завжди супроводжує судно-помічник "Garçon" ("Гарсон")

Яхту "Ace" на замовлення Косюка збудовали в 2012 році на верфях Lürssen Yachts в Німеччині. За дизайн відповідало бюро Winch Design.

Судно коштувало, за різними оцінками, 150-180 млн дол.

Ще в 20 -30 млн дол.. обійшовся "Garçon" - яхта потрібна, щоб перевозити водні іграшки (тендера, водні мотоцикли), а також вертоліт.

На держслужбі Косюк заповнив декларацію про майно. Жодного слова ні про його морський палац Ace, ні про допоміжну яхту Garçon в ній немає.

"Майно вартістю понад 200 млн дол. залишилося непоміченим. Зате в інших документах – податковому кодексі та бюджеті України – є гарантований пільговий режим для сільгоспвиробників. Яких фактично дотують інші платники податків", – резюмував Лещенко.

31-12-2015 14:12:52
Просмотры: 1150/308

Комментарии

Комментарии отсуствуют